• slayt
  • slayt
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 32,9586   33,0180
EURO 35,7732   35,8377
       
Özlü Sözler
İstemek "istiyorum" demek değil, harekete geçmektir. (A.Maurrois)
Reklam
DERNEK BAŞKANIMIZ SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE

Medikal Laboratuvar Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneğinden Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Meslek Daire Başkanlığına,  Tıbbi  Laboratuvar Teknisyen, Tekniker, Patoloji teknikeri , Adli Tıp teknikeri, Otopsi Teknikerleri  meslek tanımları, görev, yetki ve sorumluluklarını içeren dosya sunuldu. Fikir alışverişinde bulunuldu. 

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Meslek Daire Başkanı Kemal SERDAROĞLU ile Dernek Başkanımız Hüseyin AYHAN  arasında meslekler, meslek tanımlamaları, mesleğin sahadaki durumu hakkında bilgi alışverişleri yapıldı. 

Başkan Hüseyin AYHAN, amaçlarının bir meslek grubu ile tartışmak ve polemik içine girmeden kanunlar çerçevesinde ortak hareket  edile bilineceğini ifade ederken, hiç bir mesleğin alanlarına sarılmak gibi bir amaçlarının olmadığını ifade etti. Örnek olarak geçmişte Patoloji Teknikerleri ve Laboratuvar Teknikerlerinin aynı meslek gibi tanımlanmasının oluşturduğu sıkıntılar bugün sahada had safhada hissedilmektedir.  Geçmişte bu meslekleri iç içe tanımlayanlar, günah çıkarmak için hedef gözetmeden derneğimize ve Genel Başkanımız Hüseyin AYHAN' a saldırmaya ve alanda patoloji teknikerleri derneğimize, başkanımıza mesnetsiz saldırılar yapmaya  başlamışlardı. Bu kişiler ile ilgili yasal süreçler işletilecektir. 

1219 sayılı kanun Tıbbı Laboratuvar Teknisyen / Teknikerleri ile Patoloji Teknikerlerini aynı statüde görürken yine bu konuda  şerh düşen başkan Hüseyin AYHAN' dır. Bağımsız hareket edemeyen bir meslek statüsünde olmaktansa, yok olmayı tercih eden bir denek yönetimi olarak yolumuza yılmadan, bu tür ayak oyunlarına prim vermeden devam edeceğiz.

Saygılarımızla

Çağatay DURAN

Basın Yayın Sekreteri




Okunma Sayısı: 536







3.22.250.172








DİĞER HABERLER

Medikal Laboratuvar Teknisyen ve Teknikerleri Derneği

© Copyright 2022  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top